Helle-mors madbrød/flutes :

- ca. 20 styk

 

25 gram økologisk gær

6 dl lunkent vand

1 tsk. salt

1 tsk. honning

100 gram økologisk havregryn

300 gram økologisk durumhvedemel

Økologisk speltmel eller god hvedemel, efter fornemmelse og behov.

 

Ja, bland det hele sammen, undtagen durum og mel. Hæld durum-mel i, ælt

rundt, og put mel i til sidst. Lad endelig dejen være fugtig, når den stilles til

hævning et par timer, gerne 3.

 

Form dem til aflange brød, mens ovnen varmer op til 210 grader.

 

Pensl dem med vand/æg, og drys "pynt" på, hvis man har lyst til det.

Jeg har brugt groft salt, oregano og timian

 

Ind i ovnen, og bages ca. 15 minutter ved 210 grader.

 

 Bagt med kærlig hånd, samt gode råvarer! :)

 

 

Tilbage