CANADISK  ÆBLEKAGE:

 

 

700 gram æblemos (gerne hjemmelavet)

200 gram økologisk havregryn

200 gram økologisk mel

1 tsk bagepulver

200 gram mælkefri margarine/smørbar fra Naturli'

250 gram økologisk sukker

4 tsk vaniljesukker

2 stk æg

2 ½ dl vand eller mandeldrik fra Naturli'

5-7 tsk mandelessens

 

Bagepulveret blandes med mel og havregryn. Margarine/smørbar og sukker piskes sammen, æg tilsættes, derefter mel

og havregryn med vaniljesukker og mandelessens, slut af med væske. En del af dejen deles ud i bunden af en bradepande,

så fordeles æblemosen, og til sidst fordeles den sidste dej ovenpå æblemosen, så meget som muligt.

 

Bages ved 200 grader i cirka 30 min, afhængig af ovnen.

 

Til jer, der kan tåle mælk er flødeskum eller creme fraiche perfekt. Og til dem, som ikke tåler mælk eller som ikke vil indtage animalske produkter,

er der heldigvis gode veganske/mælkefri alternativer efterhånden :)

 

 

Tilbage