HELLE-MORS ALLERGOESTE BOLLER:
Denne opskrift kan også bruges til franskbrød. Af denne portion bliver der ca. 3 franskbrød eller 30 boller
1 pakke øko gær (det er B A R E bedre ;p)
1 liter lunkent vand
2 spiseskefulde honning eller sukker - det kan udelukkes.
1½ tsk. Salt
5 spiseskefulde god rapsolie
Vaniliesukker og kardemomme kan kommes i, efter smag og behag
200 gram øko durumhvedemel
Øko Speltmel eller andet mel af god kvalitet, vurdér selv hvor meget!
Ælt det hele, lad dejen være lidt fugtig, sæt til hævning i et par timer, gerne 3! Ælt igennem, form
til boller. Pensl med vand eller æg - eller som jeg gør, pensl med mandelmælk fra Naturli'.
Ind i ovnen ved ca. 210 grader i ca. 18 minutter. Erfaring siger mig,
at man ikke skal lade bollerne efterhæve, når de er blevet formet, H V I S de er lavet af speltmel, da bollerne
så "klasker" lidt sammen. Jeg tænder for ovnen, og imens den opvarmer, former jeg bollerne, og så kommer
de ind i den varme ovn med det samme, hvis jeg bager med speltmel.
Bager jeg med økologisk hvede og durumhvede, kamutdurum, ølandshvede får bollerne lov til at have 20-30 min,
før de kommer ind i ovnen - som skrevet - ved ca. 210 grader i 18 minutter +/- afhængig af ovn
Som pynt ovenpå bollerne, putter jeg gerne blå/hvid birkes på, græskarkerner, solsikkekerner eller drysser durumhvede ovenpå :)